I sandet ved verdens ende, dér hvor vandet møder sine breder…

Ligger et badehotel så smukt, midt i skøn natur i Skagen, Nordjylland

 

Mød nuet og nærværet på vores badehotel

Med et ophold på vores badehotel i Skagen, Nordjylland, træder du ind i en smuk, særegen og unik tidslomme, hvor der er højt til loftet, tid til at (gen-)opdage roen, og plads til fordybelse. Alt sammen krydret med fuglesang, havets rumlen og personalets smilende service. Udsigten fra HJORTHs Badehotel byder på klit og skøn natur, så langt øjet rækker, og larmen fra biler er byttet ud med naturens stilhed og vindens hvisken i marehalmen.

På HJORTHs autentiske badehotel fra 1890 dyrkes sansningen og glæden ved samme. Wi-fi og tv er derfor bevidst fravalgt for netop ikke at forstyrre rejsen mod større nærvær. Netop her i april 2012 på en blæsende forårsdag, kørte forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe rundt med en løs ide til en ny serie.
Ideen tog form, da de senere på et pensionat i Skagen fandt nogle gamle bøger med beskrivelser af ferielivet i Kandestederne i fordums tid og tv-serien ”Badehotellet” var født.
De første manuskripter blev derefter skrevet i et sommerhus lige overfor Hjorths Badehotel. Det var som om, historien fandt sin forløsning midt i den autentiske stemning af fortidens luksus og enkelhed på det charmerende hotel.

Vi er et nyt hold fra marts 2018, som har genrejst dette eventyrlige badehotel til fortidens højder og dyder – en tid med tid til fordybelsen, samtalen, livsnydelsen, håndværket og ikke mindst eftertanken. De gamle dyder smages i vores mad, som er hjemmelavet baseret på netop det gode håndværk, og vi sætter en ære i at bruge lokale sæson-aktuelle råvarer. Her kommer egnen til udtryk som smage og gerne med en snert af elegant innovation over for traditionen, da denne skal genrejses med nutidens større overblik og bedre sans for mellemmenneskelige og bæredygtige værdier.

Alle værelserne på vores hotel har individuelle udtryk, men fælles er en historisk charme og autenticitet, hvor sjælen finder en helt særlig ro. I vinteren 2022 blev hotellet gennemgribende renoveret men selvfølgelig med stor nænsomhed og overvejelse for at bevare hotellets særlighed. De nye rammer giver os nu mulighed for at skabe et levende hotel med åbent hele året, hvor den smukke, historiske ramme bliver en levende stemme i nutiden. Selskaber, konferencer, kurser og møder kan nu holdes året rundt, hvor naturens skiftende tryllerier, hotellets maleriske historier og fremtoning samt vores forkælelse, hjælper sindet med at stoppe helt op og pakke hverdagen ned.

Faste pakkeløsninger har vi ikke, da vi netop ønsker at skabe særlige oplevelser til vores særlige gæster!

Hvis du vil høre mere om et ophold på vores hotel i Skagen er du altid velkommen til at kontakte os på tlf: +45 98 48 79 00 eller mail: info@hjorthsbadehotel.dk.
De bedste hilsner fra

Signatur_Mikael-600x199

Mikael Valentin
Forpagter og direktør
HJORTHs BADEHOTEL

Historien om vores badehotel

I Kandestederne ved Skagen kan du opleve et helt specielt lys og en magisk energi. Her har kunstnere, forfattere og skuespillere siden begyndelsen af forrige århundrede søgt tilflugt. Her var de på behørig afstand af det mere livlige Skagen, men alligevel ikke for langt væk.

Charmen, nostalgien og de smukke omgivelser er bevaret, og det får mange til at besøge vores skønne badehotel år efter år. Man mindes en tid med stråhatte, hvide parasoller og lange, lette, hvide sommerkjoler. Et ferieliv, hvor man ikke var turist, men feriegæst.

HJORTHs Badehotel åbnede som hotel i 1890 og blev drevet af familien Hjorth frem til 1982. Kokholms Hotel blev etableret i 1906 af det nygifte par Elisabeth og Kresten Kokholm. Hotellet blev indrettet i en ældre ejendom, som de byggede lidt om. Kokholmfamilien drev hotellet frem til 1981. De to hoteller er nu slået sammen og danner sammen rammen om HJORTHs Badehotel.

I 2018 overtog Mikael Valentin forpagtningen. Han er kendt som indehaver af Restaurant RUSK i Aalborg.

Mikael Valentins vision er at gøre hotellets rødder mere tydelige. Det kommer bl.a. til udtryk i det hjemmelavede princip i madlavningen samt på navnene på retterne, som alle er gamle danske klassikere som fx arme riddere, benløse fugle og bondepige med slør.

+45 98 48 79 00 Book
This site is registered on wpml.org as a development site.