HJORTHs BADEHOTEL

BADEHOTELLET I SANDET VED VERDENS ENDE

Træd ind i en smuk, særegen og unik tidslomme, hvor der er højt til loftet, tid til at (gen-)opdage roen, og plads til fordybelse. Alt sammen krydret med fuglesang, havets rumlen og personalets smilende service. Udsigten fra HJORTHs Badehotel byder på klit og skøn natur, så langt øjet rækker, og larmen fra biler er byttet ud med naturens stilhed og vindens hvisken i marehalmen.

På HJORTHs autentiske badehotel fra 1890 dyrkes sansningen og glæden ved samme. Wi-fi og tv er derfor bevidst fravalgt for netop ikke at forstyrre rejsen mod større nærvær. Vi er et nyt hold fra marts 2018, som har genrejst dette eventyrlige badehotel til fortidens højder og dyder – en tid med tid til fordybelsen, samtalen, livsnydelsen, håndværket og ikke mindst eftertanken.

De gamle dyder smages i vores mad, som er hjemmelavet baseret på netop det gode håndværk, og vi sætter en ære i at bruge lokale sæson-aktuelle råvarer. Her kommer egnen til udtryk som smage og gerne med en snert af elegant innovation over for traditionen, da denne skal genrejses med nutidens større overblik og bedre sans for mellemmenneskelige og bæredygtige værdier.

Værelserne har alle individuelle udtryk, men fælles er en historisk charme og autenticitet, hvor sjælen finder en helt særlig ro.

Vi har mange visioner for de kommende år, hvor vi håber på større grad af selvforsyning fra egne marker og hønsehus – hvor kompost skabt af vores køkkenaffald giver næring tilbage til naturen. Samtidig drømmer vi om at blive til “nul-energi-hotel” med jordvarme, solceller og opsamling af regnvand, da vi ønsker at være i pagt med vores skønne natur. Og ikke dens fjende!

I det hele taget ønsker vi at skabe et levende hotel med åbent hele året, hvor den smukke, historiske ramme bliver en levende stemme i nutiden.

Men allerede nu er HJORTHs Badehotel det perfekte frirum, hvis du ønsker at stoppe op, pakke hverdagen ned og blive forkælet i eventyrlige omgivelser, fyldt med maleriske historier og naturens tryllerier.

De bedste hilsner fra

Mikael Valentin
Forpagter og direktør
HJORTHs BADEHOTEL

 

BADEHOTELLETS HISTORIE

 

I Kandestederne ved Skagen kan du opleve et helt specielt lys og en magisk energi. Her har kunstnere, forfattere og skuespillere siden begyndelsen af forrige århundrede søgt tilflugt. Her var de på behørig afstand af det mere livlige Skagen, men alligevel ikke for langt væk.

Charmen, nostalgien og de smukke omgivelser er bevaret, og det får mange til at besøge vores skønne badehotel år efter år. Man mindes en tid med stråhatte, hvide parasoller og lange, lette, hvide sommerkjoler. Et ferieliv, hvor man ikke var turist, men feriegæst.

HJORTHs Badehotel åbnede som hotel i 1890 og blev drevet af familien Hjorth frem til 1982. Kokholms Hotel blev etableret i 1906 af det nygifte par Elisabeth og Kresten Kokholm. Hotellet blev indrettet i en ældre ejendom, som de byggede lidt om. Kokholmfamilien drev hotellet frem til 1981. De to hoteller er nu slået sammen og danner sammen rammen om HJORTHs Badehotel.

I 2018 overtog Mikael Valentin forpagtningen. Han er kendt som indehaver af Restaurant RUSK i Aalborg.

Mikael Valentins vision er at gøre hotellets rødder mere tydelige. Det kommer bl.a. til udtryk i det hjemmelavede princip i madlavningen samt på navnene på retterne, som alle er gamle danske klassikere som fx arme riddere, benløse fugle og bondepige med slør.
Vi glæder os til den nye sæson på HJORTHs

Den 1. juni 2022 slår vi dørene op for en ny, forrygende sæson på HJORTHs Badehotel! Vi glæder os til at se dig!

Book dit ophold på hjemmesiden allerede nu – og kom og oplev ro, nærvær, fordybelse og fællesskab i naturskønne omgivelser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her på siden, så du kan følge med i, hvad der sker på HJORTHs Badehotel.

Og følg os på de sociale medier.